Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 -
 
Καλωσορίσατε

Ονομάζομαι Δρ. Γιώργος Δ. Πριόβολος


Όραμά μου είναι η δημιουργία χρηστικών ιστοσελίδων με στυλ. Στόχος μου είναι η παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού, ανάπτυξης και συντήρησης ιστοσελίδων σε λογικές τιμές, γρήγορα, φιλικά και αξιόπιστα. Είμαι ο επαγγελματίας στον οποίο μπορείτε να βασίζεστε για την ανάπτυξη επαγγελματικής σχέσης αμοιβαίου οφέλους. Και όλα αυτά με στυλ. Το δικό σας επαγγελματικό και προσωπικό στυλ.

Γιατί εμένα ;

Η ιστοσελίδα που επιθυμείτε σε λογικές τιμές

Οι τιμές μου είναι άκρως ανταγωνιστικές διότι έχω πολύ χαμηλό λειτουργικό κόστος. Εάν με επιλέξετε, θα χρεωθείτε μόνο το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας σας. Δεν υπάρχουν χρυσοπληρωμένα στελέχη με υπερπολυτελή γραφεία, το κόστος των οποίων να μεταφέρεται στον πελάτη, όπως κάνουν οι μεγάλες εταιρείες. Δεν θα σας μεταφερθεί καν κόστος διαφήμισης, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει. Σχεδόν 90% του πελατολογίου μου είναι συστάσεις. Οι καλύτεροι διαφημιστές μου είστε εσείς, οι ικανοποιημένοι πελάτες μου. Δεν θα ισχυριστώ ότι είμαι φτηνός, αλλά και η δουλειά μου δεν είναι φτηνιάρικη. Οι τιμές μου είναι λογικές και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει πλήρως.

Εμπειρία

Ασχολούμαι με τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, ποιοτικό έλεγχο και εφαρμογές λογισμικού πάνω από 30 χρόνια. Έχω δημιουργήσει σουίτες προγραμμάτων με φιλικό χρηστικό περιβάλλον σε αντικειμενοστραφείς γλώσσες προγραμματισμού. Μία εξ αυτών ήταν για ανάλυση τοπογραφικών δεδομένων, μία άλλη για μετατροπές συντεταγμένων και μία άλλη για ανάλυση δεδομένων GPS. Έχω δημιουργήσει λογισμικό για στατιστική αξιολόγηση, για ποιοτικό έλεγχο γραφικών αρχείων και βάσεων δεδομένων καθώς και πολλές εξειδικευμένες εφαρμογές.

Τα τελευταία έξι χρόνια αναπτύχθηκα στον χώρο τεχνολογιών και γλωσσών προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται στο Internet, πράγμα ιδιαίτερα εύκολο για μένα διότι λειτουργώ με ιδιαίτερη άνεση σε αυτά τα γνωστικά πεδία. Έμαθα flash/actionscript, html/css, javascript, php και MySQL καθώς και να υλοποιώ συστήματα λογισμικού ανοιχτού κώδικα με διάφορες εμφανισιακές επιλογές.

Τέλος, μπορώ με ιδιαίτερη υπαρηφάνεια να ισχυριστώ ότι ξέρω να θέτω τις κατάλληλες ερωτήσεις στους πελάτες μου, κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, ούτως ώστε να επιτυγχάνονται αποτελεσματικές υλοποιήσεις που ταιριάζουν απόλυτα στις επαγγελματικές σας προτεραιότητες και στο επιχειρηματικό σας στυλ.

Ευρύ φάσμα υπηρεσιών διαδικτύου

Παρέχω μεγάλη γκάμα υπηρεσιών διαδικτύου όπως σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση ιστοσελίδων, εγκατάσταση και παραμετροποίηση συστημάτων λογισμικού διαχείρισης δυναμικών ιστοσελίδων ανοιχτού κώδικα, εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, σχεδιασμό και ανάπτυξη αλλά και μαζική αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων, διαδικτυακές εφαρμογές και διαφήμιση.

Αξιοπιστία

Είμαι ο επαγγελματίας που θα ΚΑΝΕΙ ό,τι συμφωνήθηκε. Θα προταθεί χρονοδιάγραμμα εργασιών, το οποίο θα συμφωνηθεί και θα ακολουθηθεί. Παρά το γεγονός ότι θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρώσω την εργασία νωρίτερα από τη συμφωνηθείσα ημερομηνία, δεν προτίθεμαι να υποσχεθώ τα πάντα με στόχο την εξασφάλιση της συνεργασίας, διότι θέλω να είμαι αξιόπιστος.

Εγγύηση Ικανοποίησης

Από την πλευρά του πελάτη, η δημιουργία μιας ιστοσελίδας δεν διαφέρει πολύ από την επισκευή του αυτοκινήτου του. Χρειάζεται έναν επαγγελματία που θα εργασθεί ευσυνείδητα, εντός εύλογων χρονικών ορίων και σε λογικές τιμές, χωρίς εκπλήξεις κανενός είδους. Στόχος μου είναι η ικανοποίησή σας, μέσα απο μια επαγγελματική σχέση αμοιβαίου οφέλους. Οι πελάτες μου γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές μου.

Επικοινωνία και Υποστήριξη

Είμαι φυσικό πρόσωπο. Δεν είμαι απρόσωπο εταιρικό σχήμα. Η οποιασδήποτε μορφής επικοινωνία μας (τηλέφωνο, skype, e-mail, instant messenger), είναι άμεση. Δεν θα αφήσετε μήνυμα, το οποίο κάποτε θα μου παραδοθεί. Θα μιλήσετε σε μένα άμεσα. Και θα μένετε πάντοτε ευχαριστημένοι. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα απαντήσω τυχόν ερωτήσεις σας. Εάν αργότερα χρειασθείτε βελτιώσεις ή προσθήκες, η χρέωση θα είναι ανάλογη των απαιτήσεων. Εάν χρειάζεστε συχνές ή τακτικές ενημερώσεις, η χρέωση μπορεί να είναι μηνιαία.

Συναλλακτικά Ήθη

Αυτά είναι τα ψιλά γράμματα. Είμαι μηχανικός, δεν είμαι δικηγόρος. Αρνούμαι να προσφύγω σε αρμάδα νομικού οπλοστασίου για να διεκπεραιώσω το προφανές. Είμαι επαγγελματίας που σέβεται τα χρηστά συναλλακτικά ήθη. Για παράδειγμα, ΔΕΝ θα είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας σας. Μην εκπλήσσεσθε. Το έχω δει επανειλημμένα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας ανά πάσα στιγμή. Ενδέχεται στο μέλλον, για οποιοδήποτε λόγο, να αποφασίσετε να αναθέσετε σε κάποιον τρίτο κάποιες εργασίες. Θα πρέπει να έχετε αυτή τη δυνατότητα ανεξάρτητα από την μεταξύ μας σχέση. Στόχος μου είναι να έρθετε σε μένα επειδή είστε ευχαριστημένοι, όχι επειδή δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Θα πρέπει να σας πω ότι σχεδόν όλοι οι πελάτες μου, επιλέγουν εμένα, όποτε προκύψουν επιπλέον εργασίες.

Ευελιξία

Δεν εργάζομαι 9 με 5. Το ωράριο εργασίας μου καθορίζεται από τις απαιτήσεις των εκάστοτε πελατών μου. Περαιτέρω δε, είμαι ιδιαίτερα ευέλικτος όταν απαιτηθεί κάτι ελαφρά ασυνήθιστο ή όταν χρειστείτε κάτι πολύ γρήγορα. Όταν, λοιπόν, συμβεί το απρόβλεπτο (και, πιστέψτε με, θα συμβεί - αυτά έχει η ανάπτυξη λογισμικού και η Τεχνολογία της Πληροφορίας) μπορείτε να βασιστείτε σε μένα.

Εν Κατακλείδι

Μου αρέσει η δουλειά μου και είμαι υπερήφανος για τις δημιουργίες μου. Διαθέτω ταλέντο στην επίλυση προβλημάτων, είμαι συνεννοήσιμος και με διακρίνει ομαδικό πνεύμα. Η δουλειά μου είναι το πάθος μου και μου αρέσει ιδιαίτερα να εκπαιδεύομαι συνεχώς στις νέες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις. Αντιλαμβάνομαι ότι η συνεργασία μας στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής σας και εγγυώμαι ότι θα εργασθούμε μαζί για να δημιουργήσουμε κάτι εξαιρετικό: Την ιστοσελίδα που σας αξίζει.

Γιατί συνεργάτη ;

Ικανοποίηση Πελατών

Η δημιουργία ιστοσελίδων ως επαγγελματική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και οι ελεύθεροι συνεργάτες το ξέρουν αυτό πολύ καλά. Σε κάθε ιστοσελίδα που κατασκευάζουν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πολλές φορές μάλιστα, κάνουν εργασίες για τις οποίες δεν αμοίβονται, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί ο πελάτης και να τους συστήσει στον επόμενο πελάτη τους.

Τεχνολογίες Αιχμής

Οι ελεύθεροι συνεργάτες παρακολουθούν στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις, μελετούν και βελτιώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να είναι πάντα σε θέση να προτείνουν και να υλοποιήσουν τεχνολογίες αιχμής. Προσπαθούν συνεχώς να ξεπερνούν τα συμβατικά όρια σχεδιασμού και υλοποίησης και η επιχειρηματική σας δραστηριότητα απολαμβάνει όλη αυτή τη ζωντάνια.

Υποστήριξη

Όταν αποφασίσετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικό ή να διαφοροποιήσετε το σχεδιασμό για να ικανοποιήσετε νέες επιχειρηματικές ανάγκες σας, θα είναι ιδιαίτερα εύκολο να έρθετε σε επαφή με το φυσικό πρόσωπο που κατασκεύασε τη σελίδα σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον έχει απολύσει η διοίκηση ή να βρήκε αλλού καλύτερες συνθήκες εργασίας. Θα βρίσκεται εκεί που τον αφήσατε και θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας.

Μέγεθος Ιστοσελίδας

Οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων ενδιαφέρονται για μεγάλα έργα διότι οι υπηρεσίες τους έχουν μικρές δυνατότητες κλιμάκωσης κοστολογίου. Θεωρούν τα μικρά έργα ζημιογόνα. Ο ελεύθερος συνεργάτης, αντίθετα, αναλαμβάνει οποιουδήποτε μεγέθους έργο με την ίδια ευκολία, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να καλύψει όλες σας τις ανάγκες.

Κατανομή Πόρων

Οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων κατανέμουν πόρους ανάλογα με το μέγεθος του έργου. Εάν η ιστοσελίδα σας είναι μικρή σε μέγεθος και κόστος, κατά πάσα πιθανότητα θα κατασκευαστεί από κάποιον νέο υπάλληλο, που σίγουρα δεν διαθέτει το εύρος γνώσεων και την εμπειρία ενός ελεύθερου συνεργάτη. Η αιτία δεν είναι ότι δεν υπάρχουν οι πόροι, αλλά ότι οι έμπειροι υπάλληλοι αναλαμβάνουν τις ιστοσελίδες των μεγάλων εταιρειών-πελατών.

Εταιρικό Σύνδρομο

Οι ελεύθεροι συνεργάτες δεν πάσχουν απο το εταιρικό σύνδρομο. Δεν είναι δυσαρεστημένοι που δεν πήραν προαγωγή, δεν ψάχνουν να βρουν καλύτερη δουλειά και να αφήσουν εσάς στα κρύα του λουτρού, ούτε έχουν νεύρα με τον προϊστάμενό τους. Και το πιό σημαντικό, δεν χρειάζεται να κάνουν τους μετόχους της εταιρείας ευτυχισμένους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η ιστοσελίδα σας και η δική σας ικανοποίηση.

Κοστολόγιο

Οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, όπως όλες οι εταιρείες, έχουν πάγια και λειτουργικά έξοδα, τα οποία επιβαρύνουν το κόστος του τελικού προϊόντος. Οι ελεύθεροι συνεργάτες, απο την άλλη μεριά, έχουν πολύ μικρά ή και καθόλου λειτουργικά έξοδα (πολλοί έχουν υιοθετήσει τη λογική του γραφείου στο σπίτι) με αποτέλεσμα να μπορούν να προσφέρουν άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Επικοινωνία

Η επικοινωνία του πελάτη με τον σχεδιαστή είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του έργου. Πολλές μεγάλες εταιρείες, κατανέμουν την εργασία στα διάφορα τμήματα, με αποτέλεσμα, να μην ξέρει ο πελάτης ποιός κάνει τι και να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τον σχεδιαστή άμεσα. Είναι κοινή πρακτική ο πελάτης να έρχεται σε επαφή με πωλητές, υπευθύνους πελατών και γραμματείες και η ουσία της κατασκευής να χάνεται σε σπασμένα τηλέφωνα. Στην περίπτωση του ελεύθερου συνεργάτη, θα μιλάτε μόνο με εκείνον και η συναντίληψη θα είναι δεδομένη.

Ευελιξία

Η ευελιξία είναι ίσως η πιό σημαντική ιδιότητα των ελεύθερων συνεργατών. Επειδή δεν λογοδοτούν παρά μόνον στον εαυτόν τους, είναι σε θέση να παίρνουν αποφάσεις με βάση τις συνθήκες και όχι εταιρικές πρακτικές. Οι ελεύθεροι συνεργάτες δεν είναι περιορισμένοι από συγκεκριμένα λογισμικά ή διαδικασίες και διαθέτουν εμπειρία σε διάφορα εργαλεία, με αποτέλεσμα να προσαρμόζουν τις γνώσεις τους στις απαιτήσεις του έργου και όχι το έργο στις δυνατότητες της εταιρείας. Περαιτέρω δε, οι ελεύθεροι συνεργάτες συνήθως δεν έχουν ώρες γραφείου και είναι διαθέσιμοι όταν τους χρειάζεστε.

Χρονικός Προγραμματισμός

Οι ελεύθεροι συνεργάτες έχουν υψηλή αίσθηση τήρησης χρονικών προγραμματισμών και είναι σε θέση να ολοκληρώσουν την εργασία σε λιγότερο χρόνο από μία μεγάλη εταιρεία. Ο λόγος είναι ιδιαίτερα απλός. Ο ελεύθερος συνεργάτης θέλει να ολοκληρώσει το έργο όσο πιό σύντομα γίνεται για να ασχοληθεί με το επόμενο. Δεν διανοείται να παραδώσει ότι νάναι, αλλά πιέζεται χρονικά πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε υπάλληλο ακόμα και της καλύτερης εταιρείας.

Σύντομο Βιογραφικό

1976-1981

Τα φοιτητικά μου χρόνια στη Σχολή Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Στο τέταρτο εξάμηνο είχα την πρώτη μου επαφή με τον υπέροχο κόσμο του προγραμματισμού και του λογισμικού. Ήταν η εποχή των ξεχασμένων πιά διάτρητων καρτών. Έμαθα την γλώσσα προγραμματισμού FORTRAN. Τα προγράμματα έτρεχαν μία ή δύο φορές την ημέρα και εκτυπώνονταν σε πράσινο-άσπρο χαρτί μηχανογράφησης.

1981

Πήγα με υποτροφία, για μεταπτυχιακά, στο Τμήμα Γεωδαιτικής Επιστήμης και Τοπογραφίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, ΗΠΑ. Τα τερματικά, ο τεράστιος όγκος ταινιών και εκτυπώσεων καθώς και τα εγχειρίδια χρήσης βιβλιοθηκών μαθηματικών, στατιστικής και γραμμικής άλγεβρας, που συνάντησα την πρώτη κιόλας μέρα που μπήκα στο κτίριο της Σχολής, μαρτυρούσαν ότι έπρεπε να μάθω προγραμματισμό σε βάθος.

1981-1988

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, έγραψα πάρα πολύ κώδικα. Επίσης, πολλές φορές χρειάστηκε να αναλύσω και να τροποποιήσω προγράμματα γραμμένα από άλλους, στα πλαίσια ερευνητικού έργου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, συνδέθηκε το Πανεπιστήμιο στο BITNet, πρόγονο του Internet. Προσωπικοί υπολογιστές υπήρχαν, αλλά οι εφαρμογές ήταν σε νηπιακή ηλικία.

1988

Οι υπολογισμοί που απαιτήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας για την διδακτορική μου διατριβή "Gravity field approximation using the predictors of Bjerhammar and Hardy" (OSU Report # 387) έγιναν στον υπερ-υπολογιστή Cray X-MP με λειτουργικό UNICOS, μια παραλλαγή unix. Οι προσωπικοί υπολογιστές ωρίμαζαν, τόσο ως υλικό όσο και ως εφαρμογές.

1988-1990

Υβριδική εποχή υπολογιστικά, όπου αρκετές εργασίες προετοιμασίας δεδομένων και παρουσίασης αποτελεσμάτων γίνονταν σε προσωπικούς υπολογιστές, ενώ οι απαιτητικοί υπολογισμοί γίνονταν σε μεγάλα συστήματα. Η ασχολία μου ήταν η ανάπτυξη φίλτρων Kalman για υπολογισμό του γήινου πεδίου βαρύτητας από μετρήσεις GPS καθώς και λογισμικού υπολογισμού τροχιών του Orbital Maneuvering Vehicle της NASA.

1990

Στις ΗΠΑ πέρασα ωραία. Συμμετείχα σε παραγωγή γνώσης και γνώρισα προσωπικά κορυφαίους γεωδαίτες της εποχής μου. Δούλεψα στην αιχμή της τεχνολογίας σε συμβάσεις με την NASA και το Εργαστήριο Γεωφυσικής της Αεροπορίας των ΗΠΑ. Παρουσίασα εργασίες σε διεθνή Επιστημονικά Συμπόσια και δημοσίευσα σε επιστημονικά περιοδικά, όμως, ένας κύκλος της ζωής μου είχε κλείσει. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα.

1990-2006

Ξεκίνησα αναπτύσσοντας λογισμικό ανάλυσης δεδομένων GPS για ένα ιταλικό οίκο δεκτών GPS. Κατόπιν, σχεδίασα και έφτιαξα τοπογραφικά προγράμματα υπολογισμού συντεταγμένων και υψομέτρων τοποσταθερών, με ελαχιστοτετραγωνική επίλυση δικτύων και στατιστική ανάλυση. Σε επόμενη φάση, είχα διοικητικά καθήκοντα σε μεγάλες μελέτες, στα πλαίσια των οποίων ανέπτυξα συστήματα ποιοτικών ελέγχων.

2006

Είναι γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 περίπου, ψαχνόμουνα με το internet. Μάθαινα λίγη html με css καθώς και λίγη javascript. Όμως, όταν έπεσα επάνω στο flash και την actionscript, ήξερα ότι θα πήγαινα σύντομα κατά κει. Η ευκαιρία μου δόθηκε όταν η τοπογραφική-συγκοινωνιακή εταιρεία ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ με την οποία συνεργαζόμουν, αποφάσισε να φτιάξει ιστοσελίδα.

2006-σήμερα

Η πρώτη μου ιστοσελίδα απαίτησε περίπου 6 μήνες κατασκευής διότι ήταν δίγλωσση, είχε πάρα πολλή ύλη και μάλιστα εξειδικευμένη, αλλά και διότι μάθαινα νέα προγραμματιστικά εργαλεία. Η δεύτερή μου ιστοσελίδα είχε σχέση με την αγάπη μου για τη μουσική και ήταν ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός, όπου έμαθα php, MySQL και flash/actionscript. Τα επόμενα βήματά μου παρουσιάζονται αναλυτικά στις εργασίες μου.