Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 -

E-mail Marketing

Το E-mail marketing είναι άμεση επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στοχεύει στην σύσφιξη των σχέσεων μιας επιχείρησης με πρώην και νυν πελάτες, στην ανεύρεση νέων πελατών, στην ενθάρρυνση αγορών, στην διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην προβολή προσφορών. Είναι ιδιαίτερα αποδοτικό αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά.

Σχεδιασμός

Βήμα 1: Προσδιορίστε τους Ενδιαφερόμενους
Καθορίστε επακριβώς τους παραλήπτες. Εάν πρόκειται για νυν ή πρώην πελάτες, ενδέχεται να ενδιαφέρονται για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, ή, ενδέχεται να ενδιαφέρονται για πιό αποδοτικούς τρόπους χρήσης προϊόντων που έχουν ήδη αγοράσει. Εάν πρόκειται για νέους πελάτες, ενδέχεται να ενδιαφέρονται για τα καλύτερα προϊόντα σας ή για τυχόν προσφορές.

Βήμα 2: Καθορίστε το Περιεχόμενο
Ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, ενδέχεται να θέλετε να ανακοινώσετε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, εκπτώσεις, προσφορές, μελλοντικά events, ειδήσεις κλπ. Φτιάξτε ένα κατάλογο θεμάτων τα οποία θα γνωστοποιείτε και προγραμματίστε τις καμπάνιες σας ανάλογα. Παρουσιάστε την ύλη σας καλαίσθητα και ελκυστικά, με σχολαστικό έλεγχο στη γραμματική και την ορθογραφία.

Βήμα 3: Χρονικός Προγραμματισμός
Σκεφτείτε προσεκτικά και αποφασίστε πόσο συχνά θα στέλνετε διαφημιστικά. Το σύνηθες είναι μία φορά το μήνα, αλλά αυτό, ανάλογα και με τη φύση της επιχείρησης, μπορεί να είναι είτε υπερεπαρκές, είτε ανεπαρκές. Παρακολουθείστε τις καμπάνιες σας με προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Όχι Spam

Spam είναι ανεπιθύμητη αλληλογραφία
Για να έχουν οι καμπάνιες σας επιτυχία θα πρέπει να έχετε κύρος ως αποστολέας. Μην αγοράζετε ή φτιάχνετε λίστες ηλεκτρονικών διευθύνσεων και στέλνετε μηνύματα σε όλους αδιακρίτως. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να χαρακτηριστείτε spammer και τα μηνύματά σας να καταλήγουν σε κάλαθους αχρήστων αντί για παραλήπτες. Υπάρχουν κανόνες και σωστές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, εάν θέλετε υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Προτείνουμε δημιουργία και οργάνωση καταλόγων ανά ομάδα ενδιαφερόντων καθώς και καλαίσθητα και χρηστικά μηνύματα και εναλλακτικές οδούς παρουσίασης. Φροντίζουμε τα μηνύματά σας να παραδίδονται και παρακολουθούμε τις διαφημιστικές σας καμπάνιες.


Κοινωνικά Μέσα


Ο όρος αναφέρεται στα μέσα αλληλεπίδρασης μεταξύ χρηστών οι οποίοι δημιουργούν και ανταλλάσουν πληροφορίες σε εικονικές κοινότητες ή κοινωνικά δίκτυα. Όλο αυτό το περιβάλλον δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής προβολής.


Βήμα 1: Σχεδιασμός
Καθορίστε επακριβώς τους στόχους σας (πχ. επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, αναγνωρισιμότητα, επικοινωνία και αλληλεπίδραση με πρόσωπα κοινού ενδιαφέροντος κλπ.) και χαράξτε πορεία: τι επιθυμείτε να πετύχετε ; σε ποιο κοινό απευθύνεστε ; πού συχνάζει το κοινό σας ; πώς δραστηριοποιείται στα κοινωνικά δίκτυα ; τι μήνυμα θέλετε να στείλετε ;

Βήμα 2: Μελετήστε τις Ιδιαιτερότητες των Μέσων
Οι τεχνικές προβολής διαφέρουν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα κάθε πλατφόρμα να απαιτεί την δική της στρατηγική προσέγγισης. Τα χαλαρό περιβάλλον του facebook απαιτεί έντονη δραστηριότητα με προσοχή στη σχεδίαση και με συχνές αναρτήσεις σχολίων, φωτογραφιών και video. Ανάλογη διαχείριση απαιτεί και το Google+ (ο ανταγωνιστής του facebook) με την αντίστοιχη χαλαρή ατμόσφαιρα. Το Pinterest είναι πρόσφατη άφιξη στο χώρο των κοινωνικών μέσων. Η φωτο-κεντρική του λειτουργικότητα είναι ιδανική για παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Το twitter δίνει τη δυνατότητα μικρών μηνυμάτων και σχολίων με δυνατότητα παρακολούθησης συγκεκριμένων μελών που κινούνται στον δικό σας επαγγελματικό χώρο αλλά και τη δημιουργία κοινού που παρακολουθεί τα δικά σας μηνύματα. Παρουσιάστε τα επαγγελματικά σας tweets (μηνύματα) παράλληλα με χαλαρότερα μηνύματα διασκεδαστικού περιεχομένου για να μην γίνετε ανιαροί. Το LinkedIn είναι πολύ πιό επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο από τα προηγούμενα και παρουσιάζει εξαιρετικές ευκαιρίες ανταλλαγής πληροφοριών με επιχειρήσεις του χώρου σας. Το YouTube είναι η κορυφαία ιστοσελίδα παρουσίασης video, το οποίο είναι εξαιρετικό εργαλείο προβολής. Πολλές επιχειρήσεις δημιουργούν επεξηγηματικά videos σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτά τα videos βοηθούν πολύ αποτελεσματικά και στις αναζητήσεις video στο Google, με τα ανάλογα αποτελέσματα στην ορατότητα της επιχείρησης διαδικτυακά.


Μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά την κοινωνική σας δικτύωση με διαφορετικές στρατηγικές για κάθε μέσο και στόχευση και να παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα.


Διαδικτυακή Διαφήμιση


Η σωστή διαφήμιση είναι κλειδί για την επαγγελματική σας επιτυχία. Η διαφήμιση στο Internet πλεονεκτεί έναντι των συμβατικών διαφημιστικών μεθόδων στην ταχύτητα παρουσίασης (το διαφημιστικό παράγεται σε πολύ μικρότερους χρόνους), στο κόστος (είναι χαμηλότερο αλλά και ελεγχόμενο), στο περιεχόμενο (εκτός από κείμενα, φωτογραφίες και video, μπορεί να υπάρχουν και διαδικασίες αλληλεπίδρασης με το χρήστη) και στην γεωγραφική κάλυψη.


Σχεδιασμός και Παρουσίαση
Η διαδικασία παραγωγής της διαδικτυακής διαφήμισης έχει πολλά κοινά στοιχεία με την συμβατική διαφήμιση. Χρώματα, μεγέθη και γραμματοσειρές παίζουν σημαντικό ρόλο. Επιτυχημένες ατάκες καθιστούν το μήνυμα διαχρονικό. Η παρουσίαση του μηνύματος πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Προσεκτικά διατυπωμένες ερωτήσεις έχουν μεγάλες πιθανότητες να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Οι διαφημίσεις πρέπει να καταχωρούνται εκεί που το κοινό που προσπαθείτε να προσεγγίσετε συχνάζει. Επιλέξτε με βάση τα κριτήρια ενδιαφέροντος όπως ηλικία, φύλο, ενδιαφέροντα, εισόδημα, μόρφωση κλπ. Διαφημιστείτε σε ιστοσελίδες παρόμοιου ή συμπληρωματικού περιεχομένου με τα δικά σας προϊόντα ή υπηρεσίες.


Μορφές Παρουσίασης
Τα διαφημιστικά είτε παρεμβάλονται στην ροή της ύλης μιας ιστοσελίδας ως κείμενα ή φωτογραφίες με συνδέσμους, είτε παρουσιάζονται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για διαφήμιση, είτε ως αναδυόμενα ή περιφερόμενα παράθυρα, είτε ως προσπάθειες απομίμησης μηνυμάτων του συστήματος.

Προτείνουμε μορφές παρουσίασης που δεν ενοχλούν ή εμποδίζουν το χρήστη. Είναι σύνηθες το φαινόμενο, διαφημίσεις να παρουσιάζονται με τρόπους που ο ενοχλημένος χρήστης, όχι μόνο δεν θα ενδιαφερθεί για το διαφημιζόμενο είδος αλλά θα το διαγράψει εντελώς και από μελλοντικές ανάλογες αναζητήσεις. Αναλογιστείτε τις δικές σας εμπειρίες από διαδικτυακές διαφημίσεις και πράξτε αναλόγως.


Τρόποι Πληρωμής
Υπάρχει μεγάλο εύρος μεθοδολογιών υπολογισμού κόστους. Οι πιό συνηθισμένες είναι:

CPM (Cost Per Mille - Κόστος ανά χιλιάδα): Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε χίλιες εμφανίσεις της διαφήμισής τους σε πιθανούς πελάτες

CPC (Cost Per Click - Κόστος ανά κλικ): Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε φορά που κάποιος κλικάρει τη διαφήμισή τους

CPA (Cost Per Action ή Cost Per Acquisition - Κόστος ανά Δράση): Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε δράση που ολοκληρώνεται. Ως δράση θεωρείται μία αγορά ή η συμπλήρωση μιας φόρμας ή οτιδήποτε άλλο συμφωνηθεί

Σταθερό Κόστος: Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό για την παρουσίαση της διαφήμισής τους διαδικτυακά για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανεξάρτητα από το πόσοι ή ποιοι θα την δουν ή/και θα την κλικάρουνΜπορούμε να σας παρέχουμε τεχνογνωσία στοχευμένης διαφήμισης και να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε επιτυχημένες καμπάνιες στα δικά σας μέτρα.


Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης (SEO)


Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης (Search engine optimization - SEO) είναι η διαδικασία βελτίωσης της ορατότητας μιας ιστοσελίδας στα απλά (όχι τις πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις) αποτελέσματα των μηχανών σε αναζητήσεις συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων. Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερα εμφανίζεται μια ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα επίσκεψης έχει.


Αποδοτικές Πρακτικές Βελτιστοποίησης
Δημιουργείστε σελίδες για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και όχι για τις μηχανές αναζήτησης. Μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους επισκέπτες σας. Αποφύγετε κόλπα που στοχεύουν στην βελτίωση της κατάταξης της σελίδας σας στα αποτελέσματα. Βρείτε τρόπους βελτίωσης της ιστοσελίδας σας, τόσο σε επίπεδο ύλης όσο και παρουσίασης, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Κρατείστε την ζωντανή με τακτικές προσθήκες και αλλαγές στην μορφή και το περιεχόμενο.

Ακολουθείστε οδηγίες βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης αρχίζοντας από τη φάση του σχεδιασμού της ιστοσελίδας σας. Βοηθείστε τις μηχανές αναζήτησης να βρουν και να αρχειοθετήσουν τη σελίδα σας.

Ο τρόπος βελτιστοποίησης θα πρέπει να ακολουθεί κανόνες αποδεκτούς από τις εν λόγω μηχανές. Αποφύγετε επιμελώς και σθεναρά, οποιαδήποτε προσπάθεια ξεγελάσματός τους. Μπορεί να ωφεληθείτε πρόσκαιρα αλλά μακροπρόθεσμα υπάρχει ο κίνδυνος υποβάθμισης ή και διαγραφής της ιστοσελίδας σας από τους καταλόγους τους.Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και παρέχουμε υπηρεσίες βελτίωσης της κατάταξής σας στις μηχανές αναζήτησης, με αποδεκτές μεθόδους αποκλειστικά.